BBA919D8-E6FF-4373-BB28-F01C673CBE70.jpg

Gostchorze, tak się nazywa winnica, w której Guillaume Dubois postanowił stworzyć małą lubuską Szamapnię. Jest jednym z pierwszych producentów wina musującego w Polsce. Pan Dubios jest pół polakiem (po mamie) i pół francuzem. 

W winiarstwie zdobył wiedzę na kilku specjalistycznych kursach w Szamanii a od 10 lat wiedzę tą praktykuje w Gostchorzu, gdzie uprawia 5 odmian winorośli na ponad 15 hektarach.

 

GostArt  to wino gronowe, musujące i wytrawne. Jego harmonijny, wytworny smak tworzy unikalna kompozycja winogron szczepów Riesling, Pinot gris i Pinot blanc. Stworzone według szkoły francuskiej z polskich owoców rosnących w tradycyjnym regionie winiarskim okolic Krosna Odrzańskiego. Swój doskonały smak GostArt zawdzięcza dojrzałym winogronom i unikalnemu mikroklimatowi winnicy Gostchorze położonej na zielonych wzgórzach, tuż nad rzeką Odrą, na obszarach Natura 2000 Krośnieńska Dolina Odry. Mikroklimat Winnicy Gostchorze,  piaszczyste gliny ogrzewane ciepłymi strumieniami wiatru znad łąk nadodrzańskich jest mocno wyczuwalny w aromatycznym, niemal kwiatowym bukiecie GostArt.

IMG_0493.HEIC