Jedzenia w Uroczysku Gryżyna będzie dostatek i starczy dla wszystkich.
Nasze potrawy wykonamy z produktów kupionych na lokalnym rynku, od okolicznych rolników. Planujemy także założyć własny ogród, gdzie będziemy hodować warzywa i zioła. Nimi to będziemy cieszyć Gości podczas kulinarnych podróży po naszej kuchni.
Obowiązkowym składnikiem dań będą jaja zniesione przez przydomowe  kury, którym pozwolimy biegać po ogrodzie, lesie i sąsiadującym rozlewisku Potoku Gryżyńskiego. 
Będziemy otwarci na kuchnię regionalną i staropolską a inspiracją będzie także kuchnia wegańska.
Uroczysko Gryżyna umożliwi organizację imprez okolicznościowych na około 40 osób. Kameralne wesela, komunie, urodziny lub inne uroczystości rodzinne będą organizowane w domowej i sielankowej atmosferze.
Imprezy firmowe, integracja pracowników firm czy szkolenia orgaznizowane w aurze Uroczyska Gryżyna, będą doskonałą alternatywą oferty ośrodków zlokalizowanych w miastach. 
Położymy bardzo duży nacisk na jakość potraw. Będziemy organizować warsztaty gotowania i pieczenia, zapraszać osoby związane z kulinariami, a także uzdolnionych w tym kierunku przyjaciół. Mamy nadzieję, że finalista programu master chef, nasza serdeczna przyjaciółka, pomoże rozpieścić podniebienia gości. Liczymy też na zdolności przyjaciela z Poznania, który za każdym razem zaskakuje pomysłami na kuchnię. Pyszności a szczególnie pireogi od Majki i ciasta od Krzycha będą hitem!
Już dziś, dwa lata przed planowanym otwarciem postanowiliśmy rozpocząć tworzenie karty menu. Na pewno jednym ze sztandarowych dań będzie mięsny bigos, uwielbiany przez naszych przyjaciół lub wegański kapuśniak według przepisu Marty Dymek. puszysty sernik skropiony rosą z bezą białkową, to obowiązkowy deser karty menu.